top of page
Foto van schrijverGwen Fontenoy

Tederheid in het Avondlicht: De Verfijnde Kunst van Geluk in de Kleine Dingen

De zon daalt sierlijk neer achter de horizon, terwijl de lucht zich hult in een palet van pasteltinten. De vogels stemmen hun avondlied aan, een ode aan de naderende schemering. Het is dit moment waarop ik stilsta, ademhaal en me onderdompel in de kleine geluksmomenten die de natuur me gunt tijdens mijn dagelijkse wandeling met hond door het bos, camera in de hand.



het pluis van paardenbloemen
paardenbloemen in het veld - in pluis


De Poëzie van het Alledaagse:

Waar ik vroeger haastte door het landschap, ogen gericht op de horizon, neem ik nu de tijd om te vertragen. De tederheid van de zomerbloemen in het schemerlicht, de glinsterende dauwdruppeltjes op het gras, de fluisterende wind door de bladeren: het zijn details die me raken en me doen beseffen hoeveel schoonheid er om ons heen is, verscholen in het alledaagse.

De kracht van Bewuste Aandacht:

Deze dagelijkse rituelen in de natuur zijn voor mij een heilige ruimte van bezinning. Ver weg van schermen, deadlines en to-do-lijstjes, keer ik terug naar de essentie: de adembenemende kracht van de natuur die me omringt.

Het is deze bewuste aandacht die de sleutel vormt tot het ontsluiten van geluk in de kleine dingen. De kunst van het zien, met open blik en zonder haast. Door te vertragen en te focussen op de subtiele details, transformeert de alledaagse omgeving in een bron van verwondering en inspiratie.


Van Observator naar Co-Creator:

Mijn avondwandelingen zijn geëvolueerd van passieve observatie naar actieve co-creatie. Met camera in de hand leg ik de schoonheid vast die me omringt, transformeer ik vluchtige momenten in permanente herinneringen.

Deze foto's zijn meer dan kiekjes; ze zijn odes aan de schoonheid die ik ervaar, tastbare bewijzen van de magie die te vinden is in de kleine dingen. Het werkelijk 'zien' verdiept mijn verbinding met de natuur en versterkt mijn gevoel van dankbaarheid.


Een Uitnodiging tot Ontdekking:

Ik nodig je uit om je eigen avondritueel van schoonheidsontdekking te creëren. Ga op avontuur in jouw omgeving, met of zonder camera. Laat je blik dwalen, observeer met aandacht en vang de kleine details die je raken.

Deel je ervaringen, je foto's, je poëzie. Inspireer anderen om de schoonheid in hun eigen leven te ontdekken. Want geluk zit niet verscholen in verre oorden of onbereikbare dromen; het bloeit in overvloed om ons heen, wachtend om ontdekt te worden door diegenen die met open hart en aandachtige blik durven te kijken.


Conclusie: Geluk als Getrainde Spier

Geluk is niet iets dat je zomaar overkomt. Het is een vaardigheid die je traint, net zoals een spier. Door te aandacht te schenken aan de kleine dingen in het leven, vergroot je je positieve mindset en veerkracht. De natuur is hierbij een perfecte bron van inspiratie.



gewas in de avondzon
tarweveld in het avondlicht


8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page